Een fijnere ervaring in bed door een frisse adem

Iedereen kent het wel: net op het moment dat je het niet kunt gebruiken merk je ineens dat je een slechte adem of een vieze smaak in je mond hebt. Niet prettig maar er is wel wat aan te doen. Een slechte adem voorkomen is natuurlijk het beste maar als je deze eenmaal toch hebt, kun je ervoor zorgen dat deze weer snel fris wordt.

Pak het probleem met de slechte adem op de juiste manier aan

Een slechte adem is vervelend voor jezelf maar ook voor anderen niet prettig. Een slechte adem wordt veroorzaakt door anaerobe bacteriën die zich in je mond, neus of keel genesteld hebben. Deze bacteriën zetten zich af op restjes eten en worden dan een soort stinkende hoopjes of plekjes waardoor je adem verslechtert en je ook andere mondproblemen ondervindt. Om een slechte adem op de juiste manier aan te pakken is het zaak dat je dit bij de bron doet. Met andere woorden: pak de bacteriën die de oorzaak zijn goed aan en voorkom dat zich nog nieuwe vormen.

Aanslag op de tong kan voor een slechte adem zorgen

Een beslagen tong heeft niet de mooie roze kleur zoals normaal is. Je hebt dan juist een witte aanslag of laag erop zitten die ook door bacteriën gevormd wordt. Aanslag op de tong oogt niet alleen slecht maar kan tevens voor een stinkende adem zorgen. En we kennen het allemaal wel: je hebt net een vergadering, afspraakje of staat op het punt iemand te kussen. Dan wil je op dat moment natuurlijk niet een slechte adem hebben.

Zorg voor een frisse adem

Ga je een romantisch avondje tegemoet met je partner en heb je wel de beschikking over water? Poets dan snel even je tanden of spoel je mond met mondwater. Met speciaal hiervoor gemaakte producten pak je de bacteriën aan en blijft je adem langere tijd fris. Goede producten op natuurlijke basis maskeren niet alleen een slechte adem maar zorgen voor een blijvende oplossing van het probleem.

Wat kun je nog meer doen om een slechte adem tegen te gaan? 

Heb je geen water in de buurt? Dan kunnen speciale pastilles of kauwgom die is ontwikkeld voor een frisse adem zeker een goede oplossing zijn. Als je een compleet pakket koopt zijn de producten die erin zitten samen in te zetten tegen een slechte adem of aanslag op de tong. Voorkom een slechte adem zo: kies voor water in plaats van zuurhoudende dranken of iets met veel suiker, vermijd alcohol en roken, maak voldoende speeksel aan en houd je mond vochtig, vermijd bepaalde voedingsmiddelen die een slechte adem kunnen veroorzaken en houd vooral je mond goed schoon. Zo geef je bacteriën namelijk geen kans.