Wat is een erectiestoornis?

De meeste mannen herkennen het wel, soms is het krijgen en vasthouden van een erectie lastig. Als dit af en toe gebeurd spreekt men nog niet van een erectiestoornis. Maar als dit probleem vaker voorkomt spreken we hier wel over. Wat is een erectiestoornis, hoe ontstaat een erectiestoornis en wat kun je er precies aan doen?

Erectiestoornis, wat is het?

Kort gezegd is een erectiestoornis niet goed een erectie kunnen krijgen en deze vasthouden voor bevredigende seks. Dit heeft invloed op de relatie, partner en relatie. Bijkomend probleem is dat de man hierdoor erg onzeker kan zijn. Een erectiestoornis komt vaak voor, meer dan je zou denken. Mannen praten er alleen niet graag over. Ze houden het voor zichzelf en bespreken dit niet met hun partner of een arts. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen om dit probleem te verhelpen.

Oorzaken van een erectiestoornis

Verschillende factoren spelen een rol bij een erectiestoornis. Het kan op psychisch vlak zijn. Denk aan stress, een relatie die niet lekker loopt of andere, vaak negatieve zaken waar je veel mee bezig bent. De meeste mannen, zo’n 90 procent, hebben een erectiestoornis door een lichamelijke oorzaak. Hierdoor zijn de bloedvaten in de penis vernauwt waardoor er minder makkelijk bloed naar toe stroomt. Met als resultaat dat er moeilijk een erectie kan ontstaan. Verschillende lichamelijke factoren spelen hierbij een rol. Hieronder een paar voorbeelden:

 • Een ongezonde levensstijl
 • Leeftijd
 • Roken
 • Overgewicht
 • Hoge bloeddruk
 • Hoge cholesterol
 • Overmatig alcoholgebruik
 • Gebruik van drugs
 • Sommige medicatie

Daarnaast zijn er nog meer punten die het proces van een erectiestoornis kunnen versnellen. Denk aan overgewicht en roken, dit verhoogt de kans op een erectiestoornis met circa 400 procent. Overgewicht in combinatie met roken verhoogt de kans nog meer, met circa 1600 procent. Een hoge bloeddruk met roken en overgewicht is ook goed voor circa 1600 procent. Kortom een gezonde levensstijl kan positief bijdragen aan het verkrijgen van een goede erectie.

Hoe behandel je een erectiestoornis?

Om een erectiestoornis te behandelen moet de oorzaak eerst bekend zijn. Is het psychisch, lichamelijk of een combinatie hiervan? Op psychisch vlak kan er het beste met een psycholoog of seksuoloog gesproken worden. Op lichamelijk gebied zijn er verschillende behandelingen mogelijk. De meest voorkomende behandelingen zijn:

 • Erectiepillen, zoals Viagra
 • Erectie injectietherapie
 • Een penispomp

Erectiepillen kopen zonder doktersrecept

Veelal worden erectiepillen ingezet om een erectiestoornis te behandelen. Erectiepillen hebben vrij weinig bijwerkingen. Erectiepillen kopen kan makkelijk online verkrijgbaar en worden anoniem en snel geleverd. Er zijn verschillende pillen op de markt, het effect is niet echt verschillend. Wat wel verschilt is hoe lang deze erectiepillen werken. Bij inname van een erectiepil krijgt een man niet meteen een erectie. Een erectiepil zorgt ervoor dat een man makkelijk een goede erectie kan krijgen. Er is altijd seksuele opwinding nodig, zoals dat zonder pil ook het geval is.